Venkelsoep met gerookte zalm

Heerlijke zachte romige soep met net dat beetje extra door de gerookte zalm.

  • Staafmixer
  • 2 venkelknol
  • 1 ui
  • 1 avocado
  • 25 g roomboter
  • 1 tbsp olijfolie (extra virgin)
  • 1 tbsp tapioca flour
  • 100 ml almond milk
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillontablet
  • 100 g gerookte zalm (Sockeye)
  • 4 takjes dille
  1. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snijd ze in dunne plakken.

  2. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de venkel toe en bak 5 min. mee. Voeg de tapiocameel toe en bak 3 min. Schenk de melk en 500 ml water erbij, voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken tot de venkel zacht is.

  3. Snijd ondertussen de zalm in reepjes. Snijd de dille fijn. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen en garneer met de zalm en dille.

Bewaartip Je kunt de soep een dag van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en garneer de soep vlak voor serveren met de zalm en dille.
Variatietip Vervang de dille eens door 4 takjes platte peterselie voor een andere smaak.

Appetizer, Lunch
Mediterranean
Low-carb, Paleo, Soup

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply